Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/8/7/8/studiomaatwerk.nl/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/8/7/8/studiomaatwerk.nl/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/8/7/8/studiomaatwerk.nl/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708 About – Studio Maatwerk

Vormgeving & onderzoek in de openbare ruimte is zo breed als het begrip zelf. Aan elke ontwerp opgave ligt een specifieke vraagstelling ten grondslag die beantwoording zoekt. De context is hierbij bepalend. Wat speelt er in de omgeving? Wat zijn de sterke kanten? En hoe staat de gebruiker centraal in dit alles?

Studio Maatwerk begint elk project vanuit de context. Door gedegen veldonderzoek en direct contact met de gebruikers van de ruimte kan er een helder beeld geschetst worden van de tekorten, overdaad of behoefte in een gebied. Veranderingen in de leefomgeving kunnen vaak ingrijpend zijn en roepen direct reactie op. Daarom is het van wezenlijk belang om altijd de dialoog en het contact met de gebruiker van het publieke domein te behouden.

Waar in het verleden bij ruimtelijke ingrepen en idee vorming in de stad, voornamelijk gefocust werd op het sturen en begeleiden van de gebruikers, gaat het vandaag de dag meer over een positieve impuls te creëren door middel van participatie en betrokkenheid in de openbare ruimte. Volgens Studio Maatwerk ontstaat hierdoor een meer gefundeerde verbinding tussen de mens en zijn omgeving. Namelijk; het trots zijn op & betrokken zijn bij! Dit geeft een blijvende positieve impuls aan de stad en haar publieke domein.

Studio Maatwerk is een collectief dat sinds 2008 o.a. werkzaam is voor verschillende Woningcorporaties en Gemeentes in Nederland. Vanuit een fascinatie voor de publieke ruimte en haar gebruikers in alle facetten, handelt Studio Maatwerk vanaf initiatie en conceptvorming tot aan uitvoering en begeleiding. Vanuit de synergie tussen studio en werkplaats kan Studio Maatwerk direct en met maatwerk kwaliteit leveren in elke ontwerp opgave in de openbare ruimte.